diumenge, 11 de gener del 2009

LES DINGUES DU RACHDINGUE (La festa de cap d’any a la mítica discoteca de Vilajuïga).

Bestial, sorprenent, moderna, babilònica, underground… Tot això i més és la sorprenent discoteca de Vilajuïga, i és que sempre que hi vaig m’ho acabo passant molt i molt bé. Per a qui no la conegui, dir que la discoteca és un mas situat a sobre d’un turonet a un parell de quilometres de Vilajuïga. La discoteca va estar apadrinada per en Dalí i dissenyada per Miette i el mateix Pierre, llavors, el resultat de la decoració es una barreja molt sorprenent i molt surrealista. Mítica es la foto d’en Dalí i en Mick Jagger fent-la petar al Rachdingue... Pensar que en Mick Jagger va estar en aquesta sala al darrer racó de Catalunya fa posar els pèls de punta, sobretot per a qui sàpiga qui es en Mick "Farres" Jagger...
Arribem cap a les 5 (havíem treballat aquella nit fent fotos), de moment el pàrquing està molt ple, de fet des de que va actuar en Jeff Mills fa cap a deu anys que jo no veia tanta gent, i és que estava molt i molt plena, però, com que és tant gran i la penya se fa molt també la festa al pàrquing, no atabala gaire, tot i estar petada. L’ambient està molt bé, ara ja no és la disco hard-techno només per francesos dels darrers anys, és nota un canvi a la clientela cada vegada més del país, de Girona, Perpinyà i Barcelona principalment i guiris en general.
De moment no conec al porter i ens toca pagar els raonables (per ser cap d’any) 20€ consumició inclosa. Recordo llavors quan vivia en Pierre i l’hi demanàvem de entrar gratis i sempre deia amb el seu català de Perpinyà: “Si us deixo entrar gratis amb que pago dj’s?” Un crack...
Anem directes a la sala de la piscina que per a aquesta ocasió li diuen “Groovy New Year behind the Swimming pool! Champagne Bar & Groovy sound”, allà estan punxant house molt actual del tipus Circoloco eivissenc. Li diuen groovy tot i que jo el conec més per underground , sequential o també: aquell house que m’agrada a mi... Només entrar, lipotímia per l’Anna, y això que encara no hem començat a beure, la nit promet.
Un cop amb l’Anna recuperada, en vaig haver de beure el seu combinat, que hi farem (jo no volia senyor policia), anem a veure que passa per la resta del garitu, anem a la sala abans anomenada terrassa i que ara li diuen la Gallery, i sorpresa: ¡Han traslladat el hard-techno de la sala central a adalt a la gallery!, tot aquest estiu allà hi anava el minimal. De fet fa més de deu anys que a la sala central només és punxa techno del millor... Per la festa han anomenat aquesta sala: “Energic New Year in the Gallery! Long Drink Bar & Techno sound”. Vale tito... Fem un parell de balls hipnòtics, i s'ha acabat, paren la música d’aquesta sala i cap a la barra que hi falta gent, merda ja ens estan cardant fora, au, cap a la sala central...
A la sala central hi punxen mínimal tot i que ja son quarts de nou i costa identificar els estils, si que identifico bé a l’amic Jack que continua baixant a bon ritme gola avall... Aquesta sala per a la ocasió li diuen “Sensitive New Year in the Circus! Cocktail Bar & Minimal Electro sound”, d’acord... Quedem atrapats molt gustosament al replà que hi ha entre la barra de dalt i la pista central, aquí l’ambient es molt lisèrgicament xafogós, que barrejat amb la minimal sessió que s’estan marcant fa que sigui un dels millors moments de la nit, aquest es el millor lloc per a veure els deejais que s’ho estan currant molt. De fet no ens moguem d’aquí, perquè l’ambient mola i també perquè les sis escales que baixen fins davant de les rentadores* son bastant xungues a aquestes alçades de la nit, no oblidem que parlem d’un mas amb parets, paviments i per suposat escales, molt irregulars. Però en Jack ens torna a cridar des de la barra principal i hi anem a veure que s’explica... Aquí passem bona estona fent fotos, vídeos, xerrant amb uns i amb altres i és que l’ambient és de molta germanor, extasiant podríem dir!!!... També d’aquí ens venen a fotre fora, ja son cap a les nou del matí i de fet ja fa una hora que hauria d’haver començat a la sala de la piscina el: “Café & Soft bar with lounge sound from 08h to 10h for VIP member”... Això mereix un punt i seguit.
.
Café & Soft bar with lounge sound from 08h to 10h for VIP member???: Això anava de lounge sound, no? Per baixar la festa una mica de cafè i chillout, perfecte. Si, si, es clar, lounge sound... Per si encara ens havíem quedat amb ganes, gran sessió d’una molt curta horeta de la discjockey Freeda, marcant-se una de les millors sessions undergrounds que hem presenciat darrerament i n’hem presenciat unes quantes. Potència, ritme, i seqüenciacions a parts desiguals. Davant del centenar de zombis que quedàvem a aquesta hora del matí, a més de l’espectacle va fer que ningú ens poguéssim quedar parats, impossible... Això de cafè és referia a dos empleats de la discoteca amb caixes de croissants i napolitanes que repartien entre l’afamada clientela...

Potser hi havia cafè, però, el senyor Daniel’s ens ho amagava. Passades les deu del matí començava la lounge sessió, era el moment de partir, tenint en compte que una retirada a temps és quasi sempre una victòria.
Memorable.
*rentadores: Si et poses a la pista central davant de la cabina, és el que veus, i és que la cabina està feta de rentadores... llàstima que mai me’n recordi de fer fotos, perquè és molt kitsch.


4 comentaris:

AnaLaporta ha dit...

Quina nit més gusy!!!!! Llàstima que només entrar em vaig posar tope de xunga, tot i això, gràcies a la meva ràpida recuperació... ens ho vam passar super bé!!!!!
jejejejeje

RafaJ ha dit...

Va estar de puta mareeeeeee!!!!!

Albert Tortajada ha dit...

Ah.... Vale... Va ser aqui on vas tindre verdaders dubtes sobre la teva identitatt sexual... Es comrensible.
Que sapigues que t´estimo igual...

RafaJ ha dit...

Crec que t'has colat a l'hora de postejar el comentari...
Anava a un altre post, no?
Que sàpigues que no és el primer cop que et passa, hehehe...