diumenge, 6 de desembre de 2009

Sensibilitat internacional a l'espanyola.


Aquests dies l'opinió publica està pendent de la salut de l'activista sahrauí Aminatu Haidar, ho té malament, principalment perquè no l'entenen... Tot i els intèrprets, no l'entenen.

Aminatu Haidar tornava de Nova York de recollir el premi Al Coratge Civil, en un vol que feia escala a les Canàries, abans d'arribar a El Aaiún. Quan va arribar al Marroc la van retornar cap a les Canàries i no la deixaven tornar fins que no demanés perdó a les autoritats marroquines. L'hi retiren el passaport i queda llavors com apàtrida a Tenerife. Comença llavors una vaga de fam que durarà disset dies. Les autoritats espanyoles l'hi ofereixen l'asil polític, asil polític? A algú que no deixen entrar al seu país? L'asil s'ha d'oferir quan la vida d'algú està en perill, però no perquè aquest algú hagi estat censurat.


Llavors, hom té la gran idea... l'hi oferirem la nacionalitat espanyola!!!


Molt bé nois, molt bé, la molt desagraïda, no només no ha volgut la nacionalitat, a més ha volgut marxar a la seva terra!!! Desagraïda!!!! Però si és mora, deuen haver pensat al ministeri d'exteriors, i tots els moros volen ser espanyols!!! Doncs no, no tots els moros volen ser espanyols, ni marroquins, de fet els sahrauís volen ser només, sahrauís. Casualment els pares i els avis de n'Aminatou eran espanyols.


Aquest govern nostre del talant i el bon rotllo ja ha fet cagades semblants en altres situacions. Llegía fa pocs dies una entrevista amb l'enviat del Tibet a la Unió Europea. A l'entrevista aquest representant es queixava perquè les autoritats espanyoles no l'havien volgut rebre, i deia que mai l'hi havia passat això en cap govern de torn de la UE.


Tampoc el govern del talant i el bon rotllo, reconeix Kosovo, quan si que ho fan la majoria dels estats membres de la UE i els EUA. Tranquils, home tranquils, no cal que reconeixeu o deixeu de reconèixer Kosovo (vilipendiada i martiritzada per Sèrbia), només cal que quan Catalunya sigui independent, no ens bombardegeu, això seria summament gratificant.


Les darreres notícies són que n'Aminatou se'n torna a L'Aaiún acompanyada del cosí de Zumosol, o sigui, amb el cap de gabinet del ministeri dels marrons abans conegut com ministeri d'exteriors.

Edito: Encara segueix Aminatou a l'aeroport de Tenerife, van intentar colar un vol fins L'Aaiún, però a ultima hora les autoritats marroquines han denegat el permís d'aterratge.