dilluns, 24 de novembre del 2008

Lluís Companys, Franco, llei de la memòria històrica i la conferència episcopal. O quina merda de transició-continuisme es va fer en aquest país.

Mirant el diari de diumenge llegeixo dues notícies d’aquelles que et deixen mal sabor de boca i fins i tot un alè insuportable tot el fotut dia.
1a Noticia:
Han aparegut pintades al fossar de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc, on van afusellar a l’únic president de la Generalitat assassinat, pintades feixistes es clar, les frases son: "Companys asesino. Se hizo justicia", "Aquí yace un asesino. Arriba España" i "Honor a los caídos por España. ¡Presentes!". Ho sento, ho havia de transcriure, ja sé que és vomitiu.
El que més sorprèn és que els acòlits dels botxins, els assassins, li diguin assassí al President Companys.
Lamentable.
2a Notícia:
La Guàrdia Civil impedeix els actes franquistes al Valle de los Caídos . Hom pot pensar que això es una bona noticia, però, si seguim llegint i si la informació es correcta, la guàrdia Civil va fer complir l’article 16 de la llei light de la memòria històrica que diu: "en cap lloc del recinte del Valle de los Caídos s'hi podran celebrar actes de naturalesa política ni exaltats de la guerra civil, dels seus protagonistes o del franquisme", perdó? Només a la vall, i a la resta que? De fet avui es tornaven a reunir a la plaça Colon (la plaça de la mega-bandera que hem pagat entre tots) i anirien cap a la vall, sabent que no hi podrien accedir.
[anècdota: passant una nit de marxa amb taxi per questa plaça, un bon amic amb un bon estat etílic li va demanar al taxista que parés per pixar-hi, records Albert]
Costa imaginar a una cèntrica plaça de Berlín un homenatge a Hitler o a les SS.
Sorprèn molt, constatar, que els de sempre, que fins ara dissimulaven, ara tenen la desvergonyia suficient per a sortir als mitjans posicionant-se en contra de la llei, i per tant en contra, entre altres, que, l’estat, d’ofici desenterri a les prop de 150.000 persones que encara hi son als vorals de les carreteres de tota Espanya, o que obliga a retirar i canviar els noms feixistes que queden en molts racons d’Espanya. Recordo una conversa de fa temps amb una amiga, molt d’esquerres, molt culta i sobretot molt jove, ella deia que calia mantenir aquests símbols per a no oblidar (segur que ara no pensa així, li he de preguntar, records Marta). Per contra, avui s’ha reunit la Conferéncia Episcopal i han llegit un comunicat opinant en contra de la Llei De La Memòria Històrica deu ser que aquests carques tenen por de quedar implicat en algun judici dels que sens dubte començaran a caure.
Diuen que el president Companys abans de ser abatut pels traïdors que el van afusellar, els digué: ASSASSINEU UN HOME HONRAT. PER CATALUNYA!!!