diumenge, 1 de febrer del 2009

EL CATALÀ LA SEGONA LLENGUA D’US ALS BLOCS (Curiós, curiós…)

Aquesta estadística ha estat publicada per NTLE Blog Census
http://www.knowledgesearch.org/census/index.html

Com es pot veure, diu que la primera llengua de publicació en blocs és l’anglès, després una categoria que s’anomena Too_Short (massa curt) que no sé ben bé que és, suposo que deu ser un cul de sac on deixen les estadístiques dels blocs que no poden identificar i el segon idioma identificat és… SORPRESA!!! El català.
Costa de creure, negatius com som de mena, però és el que diu aquesta estadística que no està feta des de Catalunya. Revisant el que diu sobre la metodologia emprada, sembla ser que molts blocs en castellà, francès o altres idiomes principals poden tenir la plantilla en anglès, pel que s’identifica com a tal, els que escrivim en català normalment hem de canviar l’idioma que normalment és el castellà (del sistema operatiu, dels exploradors d’internet, etc…) pel que automàticament ja canviem la plantilla al català.
També és cert que als catalans ens agrada molt això dels blocs, revisem: Conec blocaries que disposen de diversos blocs i col·laboren en d’altres. Hi han també els partits polítics que han obert blocs per a tots els seus membres, a nivell estatal, català, provincial, o municipal, només amb ERC, CiU, i PSC ja deuen ser milers. Hi ha els blocs dels col·legis i universitats, està també Vilaweb que deuen ser també milers (acabo de mirar i en el que portem de matí s’han actualitzat més de cinquanta). Només a la xarxa de blocs sobiranistes http://www.xbs.cat/ ja hi som 800 els blocs adherits.
Potser no estarà gaire errada aquesta estadística… Curiós, molt curiós…

2 comentaris:

Albert Tortajada ha dit...

N´anava a obrir un però me´n he recordat de la meva falta de temps.
Tinc material per fer-ne un en galleg.
Esperaré a que em lliberi de treballar alguna vídua rica.

Cidrex ha dit...

Hola no entiendo nada de Catalán pero si te interesa un 62% de rakeback en una sala de poker avisame a afiliadospoker@gmail.com